2010 m. sausio 22 d., penktadienis

Obuolių pyragas


Pirmadienį atšventėme mažojo pypliuko antrąjį gimtadieni. Na, 2 metai ne taip ir mažai, juo labiau, kai girdi žmogutį vardinant A, O, P, K, S, M, T, R :))) ir tada visai nesvarbu, kad jis dar daug ko nemoka - tas raidžių vardinimas "nuginkluoja" galutinai :)

Na bet esmė šio įrašo - gimtadieninis obuolių pyragas. Paprastas kaip 2x2, bet populiarus, ypač mažųjų tarpe.

Taigi, pyragui reikės daug obuolių, na kokių 20 ar 30...
1 stiklinės miltų
1 stiklinės manų kruopų
250 g. sviesto
3-4 v.š. cukraus
Cinamono

Obuolius nulupame ir supjaustome didelėmis skiltelėmis. Į atskirą puodą sumaišome miltus, manus ir cukrų. Imame minkštą kepimo indą - mūsuose jis vadinamas "kaliošu" (na toks guminis apvalus indas, kuriame niekas niekada nepridega ir kuris skirtas naudoti orkaitėje..), pats geriausias šiam pyragui, visą jo dugną gausiai nuklojame obuolių skiltelėmis, ant viršaus beriame miltų, manų ir cukraus mišinį, beriame tiek, kad būtų užpildyti visi tarpeliai tarp obuolių ir padengti patys obuoliai. Visą tai pabarstome cinamonu ir ant viršaus užtarkuojame apie trečdalį 250 g. pakelio sviesto (stambia tarka, liaudyje dar vadinama burokine :) ). Vėl klojame obuolius, miltus-manus-cukrų... ir tt. Pakartojame ir trečią sykį. Tuomet kaliošą su vsu pyragu šauname į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepame apie valandą.. mažiau ar daugiau, kol gražiai paruduos pyrago viršus.

Labai skanu karštą pyragą valgyti su ledais arba tiesiog taip :) Nerealu, bet tai pats paprasčiausias ir pats skaniausias obuolių pyragas, kurį kada nors teko valgyti. Jis jau spėjo tapti mūsų šeimos tradiciniu gimtadieniniu pyragu :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą