2010 m. birželio 10 d., ketvirtadienis

Lavašo traškučiai


Šitą receptą nusižiūrėjau iš čia http://beatulia.blogspot.com/2010/05/lavaso-traskuciai.html , o čia jis buvo nusižiūrėtas iš dar kažkur :) žodžiu, plinta nesustabdomai. Aišku, receptą šiek tiek pakoregavau ir vietoj majonezo naudojau sviestą, nes mano mažasis iš tolo vengia visko, kame tikėtinai gali būti majonezo :) užtat sviestinius traškučius triauškino nesustodamas.
Prisipažinsiu, kad perskaičiau receptą nusiteikusi labai skeptiškai, bet vis kirbėjo mintis, o gal pabandyti? Pabandžiau ir labai nustebau, kad taip skanu ir taip greitai pasigamina (nors gaminti čia iš esmės nelabai yra ką..).


Reikės:
Lavašo
Sviesto
Druskos
Žolelių
Kieto sūrio (pvz. Džiugo)

Lavašą plonai ištepame sviestu, supjaustome kvadratais (trikampiais ar kaip tik norisi) ir sudedame į skardą ant folijos ar kepimo popieriaus. Pabarstome druska, žolelėmis, užtarkuojame smulkia tarka šiek tiek sūrio. Galima papildomai berti linų sėmenis, riešutus, čili pipiriukus...  Žodžiu, visa tai, ką turite prieskonių spintelėje.
Kepti reikia 180 laipsnių orkaitėje ne ilgiau nei 5 minutes, nes labai greitai suskrunda ir sudega.

Dar skaičiau, kad galima kepti tokio tipo desertinius traškučius (cukrus, kakava, cinamonas, medus...), bet nebandžiau, tai ir rekomenduoti negaliu.

Traškučiai labai skaniai buvo sukrimsti vakarojant terasoje su vyneliu ir aleliu :)

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą