2009 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Imbieriniai sausainėliai (susipažinimui :))


Reikės:
100 g. sviesto
1 v.š. cukraus
1 v.š. medaus
1 kiaušinio
400 g. miltų
Žiupsnelio druskos
1 a.š kepimo miltelių
2 a.š malto imbiero
1 a.š cinamono
1 a.š maltų gvazdikėlių

Darbo eiga:
Išsukame cukrų su sviestu iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį, pilame medų (jei medus kietas, ištirpiname jį pusėje stiklinės šilto vandens) ir viską gerai išmaišome. Į gautą masę beriame kepimo miltelius (jų galima ir nenaudoti), druską (taip pat galima neberti), imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, miltus. Minkome tešlą. Teisingai paruošta tešla turi nelipti prie rankų ir indo sienelių. Paruoštą tešlą dedame 30 minučių į šaldytuvą, kad pailsėtų. Atšalusią tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame norimų formų sausainėlius ir kepame 180º C orkaitėje 10 minučių.

Jei norite sausainėlių saldesnių, dėkite daugiau cukraus arba medaus. Galima dėti vien medų arba vien cukrų. Mano šeimynai patinka išraiškingo imbierinio skonio sausainėliai, todėl dedu dvigubai daugiau imbiero, o skoniui paryškinti įberiu žiupsnelį pipirų. Tuomet jie gaunasi tikrai „macnūs“. Jei sausainėlius kepu mažyliui, beriu tik cinamoną, jokių kitų prieskonių nenaudoju. Tuomet imbieriniai sausainėliai tampa trapiais sviestiniais. Galima dėti kakavos – sausainėliai virs šokoladiniais!

Paprastai sausainiai puošiami kiaušinio plakiniu, tačiau aš juos tiesiog pabarstau cukrumi – jie atrodo lyg apšerkšniję...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą