2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Granola - pusryčių karalienė


Klausimas: kokie pusryčiai patys skaniausi?
Atsakymas: stiklinė apelsinų sulčių, kava su pienu ir GRANOLA su natūraliu jogurtu!

Reikės:
500 g avižų dribsnių
saujelės stambiai kapotų migdolų arba lazdyno riešutų
saujelės moliūgo sėklų
saujelės linų sėmenų
saujelės saulėgrąžų sėklų
saujelės kokoso drožlių
saujelės džiovintų spanguolių/razinų
2 didelių šaukštų medaus
4 didelių šaukštų alyvuogių aliejaus
1 didelio šaukšto cinamono
  • dideliame dubenyje sumaišome avižas, riešutus, visas sėklas, kokoso drožles ir cinamoną.
  • kitame dubenėlyje sumaišome medų (jei medus kietas, ištirpinu jį stiklinėje šilto vandens) ir aliejų.
  • medų supilame į avižas su priedais ir gerai išmaišome.
  • mišinį tolygiai paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
  • kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje kol gražiai paruduoja (15 - 20 minučių), kas 5 minutes viską pamaišome.
  • ištraukiame, kai granola pravėsta, įmaišome džiovintas spanguoles/razinas.


Ši granola nėra saldi, tad smaližiai turėtų dėti kur kas daugiau medaus. O ir džiovintus vaisius bei kitus priedus galima dėti kokius tik nori ir kiek nori. Bet būtent šitas variantas man yra pats skaniausias. Tikras niam :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą