2010 m. balandžio 7 d., trečiadienis

Amerikietiškos dykumos

Amerika žavinga šalis savo gamtos grožiu ir įvairove. Pasivaikščiojus po Naujosios Anglijos kalnus kviečiu į pietvakarių dykumas.

Huverio užtvanka (Hoover Dam) tarp Arizonos ir Nevados. Milžiniško dydžio statinys..


Las Vegas: Niujorkas, Paryžius, Roma, Venecija, Egipto piramidės: viskas viename :) Čia visada plieskia šviesos, niekas nemiega ir magiškai žvanga monetos..


Petrified Forest National Park, Arizona. Įspūdingi suakmenėjusių medžių rąstai ir kelmai, skaičiuojantys milijoninius jubiliejus.



Painted desert (spalvota dykuma) tame pačiame parke.  


Sonoros dykuma tarp JAV ir Meksikos, yaptinga milžiniškais Saguaro kaktusais. Šie kaktusai gali užaugti iki 13 - 14 metrų aukščio ir gyvuoti daugiau nei 150 metų.




Didysis kanjonas (Grand Canyon), Arizona. 



Joshua Tree National Park, California. Tikrų tikriausi baobabai iš Mažojo princo knygos...

... indėnų petroglifai uolose.



Kažkur Nevadoje, važiuojant link Mirties slėnio (Death Valley), knibžda dykumos gyventojai. Norejom pamatyti barškuolę, bet radom asilus :)


Badwater basin Mirties slėnyje - ši vieta yra 86 m. žemiau jūros lygio ir visur vien druska.


Vaizdas iš Zabriskie viršūnės, Mirties slėnis.


Ubehebe krateris Mirties slėnyje. Jo gylis 152 su puse metro. Galvojau, kad jame ir liksiu.. nusileist nusileidau, o užkopti oj sunku buvo.. Po mirties slėnį keliavome sausio mėnesį, bet kiek pamenu kai kuriose vietose buvo pakankamai karšta ir kepino saulė, o mano nepavargstantis pakeleivis vis ragino skubėti :)



1 komentaras: