2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Varškės apkepas

Šis varškės apkeps yra firminis mano tėčio receptas. O dabar jį vis kepa mano vyras. Tai toks "vyriškas" varškės apkepas :)

Reikės:
500 g. varškės
5 v.š. manų kruopų (nelabai kaupinų)
2 kiaušinių
3-4 v.š cukraus (priklauso nuo to, kaip saldžiai mėgstate)
Saujos razinų

Darbo eiga:
Užpilme razinas karštu vandeniu kad išbringtų. Reikia palaikyti kokias 10 - 15 minučių. Išplakame kiaušinius su cukrumi. Mano tėtis tiesiog įmuša kiaušinius į stiklainį, suberia cukrų, užsuka dangtelį ir purto, kol susiplaka (tiksliau, kol neatsibosta) - vyriškas receptas, vyriškos ir priemonės :) Iš tikro, tai labai patogu, jei namie nėra mikserio. Į atskirą indą sudedame varškę bei manų kruopas ir kruopščiai viską sumaišome. Tada į varškę supilame išplaktus kiaušinius ir viską maišome ilgai ilgai ilgai, kol jėgos leidžia. Kuo ilgiau viską maišome, tuo puresnis ir skanesnis apkepas gunasi. Galiausiai suberiame razinas, dar kartą viską ilgai maišome :) Gautą masę suverčiame į sviestu pateptą kepimo indą ir kepame apie valandą 200 laipsnių karščio orkaitėje.



Valgome su jogurtu, uogiene, grietine.. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą