2009 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Carpaccio


Artėja daug gražių švenčių, kurioms visada norisi pasigaminti kažką nekasdieniško, netradicinio, svečius stebinančio ir laaaabai skanaus. Mūsų šeimoje toks patiekalas yra karpačio, kurį tradiciškai gamina vyrai, kadangi mėsai supjaustyti plonyčiais gabalėliais reikia daug jėgos. Nežinau, ar šis karpačio receptas yra originalus ir tikrasis itališkas, tačiau taip karpačio gamina mano tėtis, toks jis atėjo ir į mano namus. Taigi:

Reikės:
Jautienos išpjovos gabalėlio
Citrinos
Vorčesterio padažo
Druskos
Pipirų
Kaparėlių
Česnako
Alyvuogių aliejaus
Petražolių
.
Kaip gaminti:
Jautieną pašaldome kameroje tiek, kad būtų beveik ledo kietumo, nes tik tuomet ją išeis supjaustyti plonyčiais gabalėliais. Pjaustome labai labai plonais gabalėliais (na gal 1-2 mm storio). Šiam darbui geriausiai tinka stiprios vyriškos rankos ir kuo platesnis bei aštresnis peilis. Supjaustytą mėsą gražiai išdėliojame lėkštėje, kurią ir tieksime į stalą.





Ant mėsos išspaudžame pusės citrinos sultis ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.



Pilame vorčesterio padažą.


Pabarstome kaparėliais, druska ir pipirais.





Užtarkuojame kietojo sūrio (mes naudojame Džiugą).



Beriame susmulkintas dvi ar tris (ar kiek negaila) česnako skilteles. Patiekalą pagardiname smulkintomis petražolėmis (nuotraukoje petražolių nėra, nes tą kartą jų neturėjome).



Paruoštą karpačio uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą trim valandom marinuotis.

Ir skanaujame :) Šis patiekalas išgirtas visų jį ragavusių!!!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą