2014 m. rugsėjo 9 d., antradienis

Medininkų pilis

Kol oras vis dar gražus, stengiamės ir toliau kuo daugiau keliauti po Lietuvą. Per visą vasarą aplankėme kaip niekad daug gražių vietų, apie kurias pasakojimai vienas po kito atsiras ir čia.
 
Šį kartą skaitykite apie Medininkų pilį.


Kiekvienais metais Medininkų pilyje rugsėjo pirmąjį savaitgalį (be abejo, datą prieš važiuojant reikia pasitikslinti) vyksta viduramžių šventė. Tiesa dalyvių joje visada būna daugiau negu lankytojų, bet ir pati šios šventės idėja - geras laiko praleidimas patiems dalyviams kartu su bendraminčiais, kurie atvažiuoja iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos ar net ir iš Ukrainos.
 
 
 
Visa atmosfera pilyje šiuo savaitgaliu yra visiškai atpalaiduojanti, toks viduramžiais dvelkiantis chillout'as. Šventė turi savo programą, kurioje valandų tikslumu surašyti riterių pasirodymai, turnyrai, senieji šokiai ir pan. Bet laiku niekas nevyksta, todėl jei važiuosite pažiūrėti riterių dvikovų, gali tekti ir nusivilti, nes jų tiesiog galite nesulaukti. Taip mums nutiko pernai :) šiemet žinojome, kaip viskas vyksta, todėl buvome tiesiog nusiteikę atvažiuoti pasivaikščioti, užlipti į pilies bokštą, apžiūrėti senųjų amatų, na ir gal pamatyti kokį vieną kitą pasirodymą. Pavyko. Šiemet buvo labai smagu.
 



 
 
Ne tik Medininkų pilis, bet ir apskritai Medininkų apylinkės yra vertos dėmesio, nes čia galima apsilankyti aukščiausioje Lietuvos vietoje - ant Juozapinės kalno. Tiesa, gal dar nežinojote, kad prieš kelis metus vis tik paaiškėjo, kad visai šalia yra kalnas visu metru aukštesnis už Juozapinę, tad dabar šis titulas perėjęs būtent jam. Tai Aukštojo kalnas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą