2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Skaniausi sviestiniai sausainiai

 
 
 
Visi, kas mane pažįsta, žino, kad labiausiai pasaulyje mėgstu sausainius. Pamenate Kung fu panda?


Tai štai, ji galėtų būti mano sausainių valgymo draugė :)

Be abejo, sausainis sausainiui nelygus. Man skaniausi patys paprasčiausi sviestiniai sausainiai, pageidautina be jokių priedų.

 

Dalinuosi kol kas tobuliausių sausainių receptu, kokį man yra tekę išbandyti. O bandžiau daug.
 
Sausainiams reikės:
200 gr. miltų
100 gr. sviesto
1 kiaušinis
3-4 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
 
Į dubenį beriame cukrų, druską, įtarkuojame (arba įpjaustome) šiek tiek suminkštėjusį sviestą. Viską išmaišome ir ištriname, kiek tai yra įmanoma. Įmušame kiaušinį ir vėl viską išmaišome. Beriame miltus ir minkome. Su tešla ilgai žaisti nereikia, kadangi minkomas sviestas minkštėja ir vis atrodo, kad į tešlą reikia papildomai berti miltų, o tada jau labai sunku pastebėti, kad jų yra gerokai per daug. Teisinga tešla turi nelipti prie pirštų, bet vis dar būti minkšta, o ne guminė.  
 
Tešlos rutulį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 30 minučių, valandai ar net ir visoms dviem. Praėjus šiam laikui traukiame tešlą iš šaldytuvo, kočiojame iš jos 3-5 mm storio lakštą (stalą pabarstome miltais, jei reikia). Formelėmis išspaudžiame sausainius, apibarstome cukrumi, šauname į orkaitę ir laukiame. Sausainiai kepa 200 laipsnių karščio orkaitėje,  maždaug 10 minučių.







2 komentarai: