2009 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas pietums

Labai gerai šaldytuve turėti pirktinės šaldytos tešlos. Pats tas "juodai dienai", kai norisi kažko ypatingesnio, o taip tingisi gaminti. Su šia tešla viskas labai paprasta - pažiūri į šaldytuvo turinį ir būsimas patiekalas aiškus. Dažniausiai šį pyragą kepu su konservuotu tunu, tačiau šiandiena per vėlai apsižiūrėjau, kad jo nėra. Teko dėti krabų lazdeles, bet nuo to patiekalo skonis nenukentėjo. Dar paeksperimentavau ir įdėjau bulvių - tiko kuo puikiausiai.

Reikės:
Šaldytos sluoksniuotos tešlos (trijų lapų)
3-4 kiaušinių
Pieno
Prieskoninių žolelių
Fermentinio sūrio
Tuno, krabų lazdelių, kumpio arba kažko panašaus
Bulvių (1 didelės arba 2 mažesnių)
Pomidorų
2 didelių svogūnų

Darbo eiga:

Išsitraukiame iš kameros tešlą atšilti (jei mokate ir turite ūpo, galite tešlą gaminti patys..). Per tą laiką susiplakame kiaušinius su pienu (kaip omletui), beriame prieskonius, žoleles ir tarkuotą fermentinį sūrį (jo reikia maždaug 100 g. arba tiek, kiek negaila). Supjaustome bulves plonomis riekelėmis, svogūnus griežinėliais, taip pat ir pomidorus bei krabų lazdeles.

Atšilusios tešlos lapą klojame į kepimo indą, ant jo išdėliojame bulvių riekeles, svogūnus, pomidorus, krabų lazdeles. Viską užpilame puse kiaušinio plakinio. Klojame ant viršaus antrą tešlos lapą ir sudedame likusias daržoves, krabų lazdeles, užpilame kiaušinio plakiniu. Likusį tešlos lapą supjaustome juostelėmis ir klojame jas ant pyrago viršaus kryžiuodami.

Kepame 200 laiksnių karščio orkaitėje 40-50 minučių.

Skanaus!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą