2009 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Karštas vynas "Da Killer"



Žiema ir karštas vynas - neatsiejami dalykai! Nors iki žiemos dar visas mėnuo, o oras lyg ir nėra pats blogiausias, šiandiena pradėjome karšto vyno sezoną :) Su šiuo vyneliu reikia elgtis atsargiai - sušildo geriau nei šilčiausi kailiniai, bet nokautuoja irgi labai greitai - tikras kileris!!! Bet piknikaujant lauke prie -10 ir šiaip žvarbiais žiemos vakarais - tai pats nuostabiausias ir tinkamiausias gėrimas.



Reikės:
Sauso ar pusiau sauso raudono vyno
Gero šaukšto medaus
Prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, muskato, kalendros, pipirų
Citrinos
Brendžio
Darbo eiga:
Supilame vyną į puodą ir kaitiname kol pradėl kilti garai. Per tą laiką į vyną įmaišome medų, priekonius, įmetame griežinėlį citrinos. Kai vynas pradeda smarkiai garuoti, įpilame šlakelį brendžio ir dar šiek tiek pakaitiname, bet neužverdame.



Skanaujame :)

1 komentaras:

  1. mmm, skanumelis:) laukiu nesulaukiu karsto vyno sezono!:)

    AtsakytiPanaikinti