2009 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis
Suši
Labai mėgstu suši. Kadangi Vilniuje ne tiek daug vietų, kuriose galima pasimėgauti šiuo skanėstu, buvo paprasčiau išmokti pasigaminti šį patiekalą pačiai. Ilgai ryžausi, kol pagaliau pamėginau. Prisipažinsiu, kad pirmieji bandymai buvo nekokie, o ir gamybos procesas užtrukdavo laaabai ilgai. Tačiau dabar viskas daug paprasčiau.
Iš tikrųjų suši pagaminti yra labai paprasta, tereikia šiek tiek praktikos ir užsidegimo.
Jums reikės:
1 stiklinės ryžių
Ryžių acto
Jūros dumblių lapų
Žalios žuvies (dažniausiai naudoju lašišą arba tuną). Jei žalia žuvis nevilioja, galima naudoti krabų lazdeles
Agurko
Avokado
Marinuoto imbiero
Vasabi pastos
Sojų padažo
Bambukinio kilimėlio vyniojimui
Lazdelių valgymui
Išverdame ryžius taip, kaip nurodyta ant pakelio. Apšlakstome ryžių actu (nors nebutinai..) ir paliekame uždengtus 10 minučių. Per tą laiką susipjautome šiaudeliais agurką, avokadą bei gabalėliais žuvį. Į suši galima dėti pačių įvairiausių daržovių, tačiau agurko-avokado-žuvies derinys man labiausiai patinka.
Ant bambukinio kilimėlio tiesiame jūros dumblių lapą. Jį išklojame ryžiais (viename gale paliekame porą centimetrų be ryžių, kad suši ritinėlis gražiai susiklijuotų).
Ant ryžių išdėliojame agurkus, avokadą ir žuvį.
Vyniojame ritinėlį.
Pjaustome ritinėlį į lygias dalis su kuo platesniu, didesniu ir aštresniu peiliu.
Patiekiame su vasabi pasta, marinuotu imbieru ir sojų padažu.
IR MĖGAUJAMĖS!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Nemoki kaip iš tikrųjų reikia gaminti :)
AtsakytiPanaikintigalėtum pasidalinti žiniomis ir išmokyti :)
AtsakytiPanaikinti