2014 m. liepos 8 d., antradienis

Vasara lėkštėje arba pomidorų ir mocarelos salotos su baziliku

Jau kelis metus  iš eilės mano pats mėgstamiausias vasaros patiekalas kvepia Italija. Tai pomidorų ir mocarelos salotos. Vien dėl jų verta auginti baziliko krūmelį darže. Vakar tradicišką raudoną pomidorą pakeičiau juoduoju kumato. Buvo taip skanu - tikri fejerverkai lėkštėje!


Reikės:
 
Kumato pomidorų
Mocarelos rutulių
Šviežio baziliko
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
Džiovintų žolelių - pastaruoju metu esu susimiksavusi baziliką, čiobrelį, raudonėlį ir kalendrą (tai, ką auginau darže ir susidžiovinau)
Sodraus kvepiančio alyvuogių aliejaus
 
Viską paruošti ypatingai paprasta: supjaustytas pomidoro riekeles užklokite mocarelos riekelėmis, berkite prieskonius, pašlakstykite aliejumi ir užberkite šviežią baziliką. Štai ir viskas. Tiesa, aš aliejaus negailiu, nes taip skanu dažyti į jį minkštą duoną ir valgyti kartu su salotomis.

2 komentarai: