2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Bandelės


Visą sąmoningą savo "virtuvės guru" gyvenimą maniau, kad namuose iškepti tikras, minkštas, purias, dideles bandeles yra praktiškai neįmanoma (panašiai, kaip su šiuo imbieriniu nameliu ). Pasirodo, KLYDAU! Dar ir kaip ĮMANOMA!! O emocijos pamačius kaip akyse kyla ir pučiasi tos bandelės ir euforija suleidus dantis į jas minkštutėles ir šiltas bei kvepiančias - visa tai žodžiais nenusakoma :) Ištiko absoliuti satisfakcija net ir mane, kuri šiaip nėra didelė bandelių mylėtoja ir valgytoja (ir dėl to visai neaišku, kodėl mane buvo užvaldęs toks begalinis noras jas iškepti namuose).


Bandeles kepiau pagal Beatos receptą. Štai šitą. Nerašysiu jo čia, nes viską dariau identiškai. Tik vietoje alyvuogių įdaro dėjau saulėje džiovintų pomidorų ir kalamata alyvuogių įdarą (daug kuo smulkiau supjaustytų sausai džiovintų pomidorų, kelios violetinės alyvuogės ir keli šaukštai alyvuogių aliejaus) - šitos buvo pačios skaniausios. Kitas bandeles tiesiog pabarsčiau aguonomis, o trečias kepiau cinamonines (vaikiškas :).




Dar liko nemažai mielių.. įdomu, kiek laiko jas galima laikyti šaldytuve.. O dar didesnis klausimas, ką daugiau su jomis iškepti? Reikės pabandyti kepti duoną..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą