Šiandiena vaišinu spurgelėmis!
Reikės:
400 gr. varškės 9 proc.
4 kupinų šaukštų cukraus
3 kiaušinių
5 kupinų šaukštų miltų
Šaukštelio kepimo miltelių
1 litro aliejaus
Varškę su cukrumi kuo geriau ištriname ir išsukame. Stengiamės nuoširdžiai, nes kuo mažiau varškės gumulėlių bus, tuo minkštesnės ir puresnės spurgelės gausis. Mušame kiaušinius ir vėl maišome iki kuo vientisesnės masės. Beriame miltus ir kepimo miltelius, vėl gerai maišome. Tešla turi būti minkšta ir limpanti prie rankų, bet ne skysta.
Kaitiname aliejų iki virimo. Metame ten žalios bulvės gabalėlį, pilame šaukštą degtinės, kad spurgos neprisigertų per daug aliejaus. Spurgeles formuojame šlapiomis rankomis, tada jos ne taip limpa ir gražiai susiformuoja. Jei vis tik jaučiate, kad niekaip neišeina gražiai suformuoti kamuoliukų, galite pridėti papildomai šiek tiek miltų. Bet šiukštu negalima padauginti, nes spurgos bus kietos ir sprangios..
Pirma partija gali gautis deformuota, bet nieko baisaus, visos kitos spurgelės bus tobulai apvalios, traškiai apskrudusios, o viduje minkštos.
Verdame spurgeles iki kol gražiai paruduoja (na kokias 5-7 minutes).
Beriame cukraus pudrą ir ragaujame. Labai skanios šiltos ir šviežios, bet ne ką prastesnės ir kitą dieną (jeigu jų lieka iki kitos dienos :) )
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą