2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Receptų knygelė

Turiu aš tokį vieną įprotį. Na, nėra jis iš tų blogųjų, visus erzinančių įpročių, kurį privaloma yra pakeisti.. Bet jo atsikračius tam tikri gyvenimo momentai taptų žymiai paprastesni :) Apie ką aš čia. Žodžiu, turiu įprotį sudominusius patiekalų receptus užsirašyti ant viskiausio pobūdžio popierėlių, didesnių, mažesnių, jau panaudotų. Ilgainiui tie popierėliai tampa sutrinti, suglamžyti, sunkiai įskaitomi, dar ir kokių aliejumi palaistyti, ir voliojasi virtuvėje stalčiuje, nervuodami visus. Čia tik viena šio reikalo pusė. Kita yra ta, kad praktiškai niekada neužsirašau patiekalo pavadinimo, tik reikiamų produktų sąrašą ir labai jau sutrumpintą gaminimo aprašymą (išsamus tiesiog netilptų ant lapelio...). Norint panaudoti kokį receptą, prasideda loterija: atspėk, patiekalą pagal ingredientus, o paskui prasideda improvizacijų šou - patiekalo gaminimas pagal sutrumpintą instrukciją :)


Šių metų Kalėdiniai nykštukai paliko po eglute man užduotį: į gražią receptų knygą surašyti receptus: TVARKINGAI, IŠSAMIAI ir su PAVADINIMAIS (knygą taip pat paliko), ir pagaliau atsikratyti visų tų suglamžytų ir aptriušusių lapelių iš stalčiaus :)



Darbą jau pradėjau, bet pasirodo, kad jis nėra toks jau lengvas ir paprastas. Tikiuosi, iki metų galo pavyks.

1 komentaras:

  1. Lygiai taip ir pas mane - receptai lapeliuose, mano rašyti ir kitų. Ir Receptų knygutę tokią seną turiu, tik seniai jau nebepapildau - tiesiog į kompą tuos lapelius sukėliau - dabar ten mano receptų knygelė, kai kas net su iliustracijomis :)

    AtsakytiPanaikinti