2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Art Deco mados kolekcija

Ta proga, kad gerbiamasis Vasiljevas vėl lepina mados gerbėjus savo kolekcijos gėriais ir lobynais naujoje parodoje, pasikapsčiau savo nuotraukų archyve ir radau štai ką: art deco! Apie tai, kas būdinga šiam stiliui drąsiai galite rasti google, o čia tiesiog paganykite akis :)












Šią paskutinę suknelę mielai priglausčiau :) aišku, daugelio kitų taip pat neatsisakyčiau..

2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Tapyba ant šilko

Du naujausi šaliai, iškeliavę į Ameriką.






2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Pinhole eksperimentas

Plačiau apie Pinhole galite paskaityti  http://www.pinhole.lt/ .

Pati pirmą kartą pinhole nuotraukas pamačiau draugės internetiniame puslapyje, bet niekaip negalėjau suvokti, kaip galima fotografuoti degtukų dėžute. Bet atėjo momentas mano gyvenime, kai teko ir man pasidaryti pinhole kamerą - dabartino fotoaparato prototipą. Pinhole kamera yra tiesiog paprasčiausia šviesai nepralaidi dėžutė (aš naudojau degtukų dėžutę), apklijuota juoda lipnia juosta, kurios viename šone išdurta vos pastebima skylutė, o priešingoje pusėje pritvirtinta fotojuostelė.

Rezultatai man patiko. Prisipažinsiu, kad iš 36 kadrų 400 ISO spalvotos juostelės pavyko 5 ar 6 kadrai, bet pirmam bandymui - pakanka ir tiek :)


 
 


2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Keksiukai


Jau kokį mėnesį mūsų namus yra užvaldę keksiukai. Teko net skardą jiems kepti nusipirkti. Taip pat mūsų namus yra užvaldę ir "Ratai" (aka "Cars"), jau kokį pusmetį..


Tai gi, kiekvieną savaitgalį yra kepami keksiukai, pavadinti kiekvieno iš šių veikėjų vardu: Žaibo keksiukai (paprastieji), Materio keksiukai (šokoladiniai), Doko keksiukai (su mėlynėmis), Filmoro keksiukai (su pabarstukais).. Nors iš tiesų tai yra vienas ir tas pats skanusis, minkštasis, kvapnusis tik su skirtingais priedais. Receptas paimtas iš Beatos virtuvės ir šiek tiek pakoreguotas.

Reikės:
1 indelio kondensuoto pieno
2 kiaušinių
200 g miltų (1 stiklinės)
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. aliejaus (pilu šiek tiek iš akies)
Na ir pasirinktinai priedų, kokie tik šauna į galvą..
Aišku, reikės padėjėjo, kuris viską sumaišys, sudės sijonėlius į kepimo skardą ir suvalgys :)

Kiaušinius išsukame su kondensuotu pienu, kad taptų vientisa masė. Tada pilame aliejų ir vėl viską kuo geriausiai išmaišome. Iš tikro aliejus naudojamas tam, kad sijonėliai lengvai nusiluptų nuo keksiukų ir netektų jų valgyti su popieriumi, kaip kad buvo nutikę pirmą kartą :)) Toliau įsijojame miltus ir kepimo miltelius (įsijojimas suteikia kepiniui minkštumo ir purumo), viską vėl maišome. Tada beriame pasirinktus priedus ir viskas! Tešla paruošta, ji gaunasi jogurto tirštumo. Kepimui naudoju skardelę 12 keksiukų, būtent tokiam kiekiui šios tešlos ir pakanka, sijonėlis užsipildo dviem trečdaliais tešlos, o bekepant iškyla labai šauniai, bet neišlipa per kraštus.

Kepti reikia 25-30 minučių (TIK NEILGIAU, kad keksikai netaptų sausi), 200 laipsnių karščio orkaitėje. Kad keksiukai nesukristų - kai išjungiame orkaitę, ją vos pradarome TIK po kokiu 10-15 minučių  ir palaukiame kol pravės.. na dar kokį pusvalandį, o tada traukiame ir VALGOME. Niam :)