2010 m. liepos 25 d., sekmadienis

Šaltanosiai


Puikiausias vasaros patiekalas, tinkantis pusryčiams, pietums ir vakarienei. Visiems pažįstamas jų skonis iš vaikystės :) Tik, kas pasakys, kodėl jie taip vadinasi?

Tešlai reikės miltų ir vandens, įdarui - mėlynių ir cukraus.

Iš miltų ir vandens suminkome prie rankų nelimpančią tešlą. Proporcijų nežinau, nes visada darau iš akies. Tešlą plonai iškočiojame ir išspaudžiame rutulėlius (tam naudoju stiklinę ar puodelį). Į kiekvieno rutulėlio vidurį dedame po šaukštą mėlynių, sumaišytų su cukrumi. Lenkiame rutulėlį pusiau ir užvyniojame kraštelį, lygiai taip pat kaip virtinuko. Pagamintus šaltanosius dedame į verdantį vandenį. Kai šie iškyla į paviršių dar paverdame 3-4 minutes ir viskas.


Labai skanu valgyti su cukrumi arba jogurtu, arba su grietine ir cukrumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą