2010 m. sausio 8 d., penktadienis

Trinta moliūgų sriuba


Nauji metai - nauji reikalai. Nors visai nesuklysčiau sakydama - naujas gyvenimas :) Taigi, reikalų daug, laiko mažai, šventės baigėti, bet tik porai savaičiu. Laukiame nauju švenčių! O kol laukiame, skanaujame trintą moliūgų sriubą, kuri yra ideali, kai nėra laiko, tingisi ką nors daryti, o ir šiaip mintys sukasi visai kitur, o ne virtuvėje.

Sriubai reikės:
Didelio gabalo moliūgo
Poros bulvių
Poros morkų
Kumščio dydžio saliero šaknies gabalo
Svogūno
Prieskonių: druskos, pipirų, nepakeičiamų "medžiotojų prieskonių", džiovinto čiobrelio
Gabalėlio sviesto

Kaip gaminti:

Visas daržoves supjaustome postambiais gabalais ir verdame, kol išverda. Tada viską sutriname "blenderiu" - nežinau, kaip tas daiktas lietuviškai vadinasi. Kad sriuba būtų tiršta, dažovių reikia dėti pilną puodą, o vandens pilti tik tiek, kad apsemtų daržoves. Ir viskas. Į sriubos lėkštę įmetu gabalėlį sviesto ir pabarstau čiobreliais - pati skaniausia "nekramtoma" sriuba :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą