2009 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Avižiniai sveikuolių sausainiai


Reikės:
250 g. sviesto
2 kiaušinių
2 stiklinių miltų
1 a.š kepimo miltelių
2 stiklinių avižų (avižas galima pamaišyti su rugių, kviečių, miežių dribsniais, sėlenomis)
Cukraus
Jei norisi, galima dėti razinų, riešutų, šokolado gabalėlių..

Darbo eiga:
Cukrų išsukame su sviestu. Aš dedu nepilną stikinę cukraus (maždaug 3-4 didelius šaukštus). Saldumos mėgėjai turėtų dėti daugiau cukrelio. Į gautą masę įmušame kiaušinius ir išmaišome. Tuomet beriame miltus, kepimo miltelius (be kepimo miltelių taip pat viskas puikiai pavyksta), avižas ir kitus priedus. Aš beriu mažiau miltų ir žymiai daugiau dribsnių nei nurodyta recepte – tuomet jie būna tikri sveikuoliški!
Šių sausainėlių tešla lipni (tačiau taip ir turi būti).
Sausainėlius pagardinu razinomis, kartais šokolado gabalėliais.

Iš tešlos formuojame apskritus sausainėlius (patogiausia šaukštu kabinti tešlą ir tiesiog dėti ją ant kepimo skardos). Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, šauname sausainėlius ir kepame 20 minučių (arba kol paruduos).

4 komentarai:

  1. lb skaniai gavosi.aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveiki,pasakiski sausainiai,tik dadejau pagal savo nuoziura riesutu,dziovintu spanguoliu ir saulegrazu,gavosi nuostabiai,aciu uz recepta>>>>>>>

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškasspalio 24, 2010

    Labai labai skanūs sausainukai! ;)

    AtsakytiPanaikinti