Tešlai reikės:
200 g kambario temp. sviesto
350 g. miltų
30 g. cukraus
Cinamono
Įdarui reikės:
3 kiaušinių
150 g. cukraus
500 g. varškės
1 v. š. krakmolo
5-6 obuolių
Cinamono
Pirmiausia gaminame idarą:
Kiaušinius reikia išplakti iki baltos purios masės. Suberti cukrų ir dar paplakti. Sudėti varškę ir vėl gerai išplakti. Tiesa, varškę prieš tai gerai ištrinu, kad būtų švelni ir vientisa be grūdelių ir gumuliukų. Tuomet į įdarą reikia suberti krakmolą ir gerai išmaišyti.
Gaminame tešlą:
Miltus, sviestą ir cukrų pirštais ar šakute sutriname iki birių trupinių. Maždaug 2 stiklines trupinių atidedame, juos bersime ant pyrago viršaus.
Stambia tarka sutarkuojame obuolius. Jeigu norisi, juos sumaišome su truputėliu cukraus ir cinamonu.
Kepimo popieriumi išklojame apvalią kepimo skardą atsegamais kraštais (mano skarda 22 centimetrų skersmens). Iš trupinių formuojame pyrago pagrindą ir šonus. Tuomet pilame varškės masę, ant viršaus tolygiai paskirstome tarkuotus obuolius. Visą pyrago viršų užberiame trupiniais.
Pyragą kepame 200 laipsnių orkaitėje 60 - 75 minutes.
Pyragas skaniausias būna kitą dieną per naktį pastovėjęs šaldytuve. Man labai patinka, kad pyragas yra tvirtas, atpjautas trikampis gabaliukas labai gražiai išlaiko savo forma.
Už receptą dėkoju Saulėtai virtuvei. Tiesa, originaliame recepte vietoj obuolių reikia dėti obuolienę, tačiau mano namuose yra žmogeliukas, kuris kategoriškai atsisako ją valgyti :) Obuoliai čia taip pat tinka kuo puikiausiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą