2012 m. balandžio 20 d., penktadienis
Krevetės vakarienei
Mes labai mėgstame krevetes. Kai kuris nors iš mūsų paklausia: gal vakarienei parnešti krevečių? Atsakymas būna iš karto aiškus - pradedi nekantriai laukti tos ypatingos ir ilgos vakarienės :) krevetės smagiai lukštenasi, akys merkiasi iš malonumo bekandant padaže išmirkusią duoną, vynas ir kalbos apie viską ir apie nieką plaukia upe. Ritualas.
Reikės: vakarienei 2 žmonėms:
500-600 gr. atvėsintų nevirtų nelukštentų krevečių (tų didesnių)
10 skiltelių česnako (galima ir kiek mažiau)
aliejaus
citrinos
prieskoninių žolių: petražolių, kalendrų, krapų
druskos, pipirų
čili pipiriuko (jei kartais norisi ugnies)
• Nukarpome krevetėms ūsus ir gerai išplauname.
• Į keptuvę pilame aliejų, beriame smulkintą česnaką ir kepame kol pasklinda nuostabus aromatas.
• Verčiame į keptuvę krevetes, dengiame dangtį ir stebime, kaip gražiai jos raudonuoja, vis pamaišome.
• Žiupsnelis druskos, žiupsnelis pipirų (jei norisi čili..), pamaišome.
• Spaudžiame vienos ar pusės citrinos sultis.
• Beriame žoleles, pamaišome.
• Visa tai turi užtrukti ne ilgiau 7 minučių. VISKAS.
• Pilame vyną į taures ir mėgaujamės vakaru.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą