2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Biscotti


Pačių skaniausių biscotti receptas.

Reikės:
200 g miltų
2 kiaušiniai
3 dideli šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
O toliau prasideda improvizacija :)
Sauja stambiai smulkintų migdolų riešutų (ar lazdyno riešutų - tiesiog tokių, kokius mėgstate ar turite namie)

Sauja razinų
Sauja džiovintų slyvų ar datulių ar kitokių džiovintų vaisių
Įvairovės vardan galima įdėti šokolado, įvairių sėklių..

Kiaušinius išplakame. Beriame cukrų ir dar paplakame. Į viską įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Viską maišome šaukštu, paskui minkome rankomis. Taip taip limpa sunkiai, bet nepraraskite vilties, viskas susilipdys į tešlos rutulį :). Kai tešla suminkyta, dedame visus priedus ir įminkome į tešlą. Vėl viskas limpa sunkiai, bet stengiamės stengiamės :) Paruošta tešla būna lipni. Iš jos formuojame dvi pailgas dešras, klojame jas į orkaitę, šiek tiek priplojame iš viršaus ir kepame 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Ištraukiame, dar karštus supjaustome 1 centimetro storio istrižomis riekelėmis, jas suguldome į skardą ir šauname į 150 laipsnių orkaitę dar 15 minučių.
Viskas. Tiesa, vos ištraukti nebūna kieti, bet kitą dieną sukietėja tiek, kiek reikia.
Niam :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą